Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Eugen Korda: To naozaj nemáte inú robotu, páni prokurátori?

.eugen Korda .názory

Krajská prokuratúra a jej prokurátori sa v týchto dňoch zapisujú „zlatými písmenami“ do dejín. Nie je na tom nič divné. Veď oni len pokračujú v stopách svojich predchodcov.

Eugen Korda

v čase, keď do Rakúska uniesli Michala Kováča mladšieho, bol generálnym prokurátorom Michal Valo a ten namiesto toho, aby tlačil na vyšetrenie zločinu robil všetko preto, aby sa únos nevyšetril. Je zaujímavé, že vysoké posty na generálnej a neskôr aj špeciálnej prokuratúre podivnou zhodou náhod získavali prokurátori pochádzajúci z prostredia bývalej vojenskej prokuratúry. Odtiaľ pochádzal Dobroslav Trnka, ktorý teraz pred súdom čelí obvineniam, ale napríklad aj bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Toho dnes prvostupňový súd poslal na 14 rokov do väzenia. 

Krajská prokuratúra v Bratislave sa zrejme vydala na podobnú cestu deštrukcie. Svojimi rozhodnutiami robí všetko, aby sa vyšetrovanie závažných politických káuz buď zastavilo, alebo aspoň spomalilo. A neváhala pridať absurdné obvinenie novinárky Moniky Tódovej a jej kolegu Konštantína Čikovského. Vraj preto, že vo svojom článku prezradili identitu Petra Tótha, ktorý vypovedal v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Hrozí im jeden rok väzenia. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite