Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Proti Chorvátom sme nemali šťastie

.peter Bálik .názory

Ak sme chceli vyhrať proti Chorvátom, museli sme mať aj šťastie. To nám v sobotu na Tehelnom poli chýbalo.

Peter Bálik

proti Slovincom sme síce herne moc nepresvedčili, ale konečne sme si po spackonom Eure vypracovali čisté gólové šance. Potešil návrat Stana Lobotku, ktorý podal po dlhšom časech špičkový výkon. Bol to on spolu so Škriniarom, na ktorých pleciach stál slovenský tím. Po dvoch rokoch sa konečne trafil Boženík, no treba povedať, že Slovinci nás až tak nepreverili a bol nebezpeční len na konci prvého polčasu. 

Ten skutočný test ohňom prišiel až v zápase s Chorvátskom. Balkánsky tím síce nemá najlepšiu formu a chýbal mu aj jeho najdôležitejší hráč Modrič, no už len pri pohľade na súpisku je to mužstvo, ktoré sa dokáže merať s tými najlepšími. Stačí si spomenúť na nedávny nádherný osemfinálový zápas so Španielskom na ME. Chorváti vypadli, ale Španieli postúpili len preto, že mali viac šťastia. 

„Naši vrhli všetko do útoku a ukázali obrovskú vôľu.“

Chorváti nie sú tím, proti ktorému sa nám darí. Skôr naopak. Pred dvomi rokmi v Trnave si z nás spravili dobrý deň. Proti technicky nadaným hráčom sa nám nikdy nehralo dobre, no Tarkovič a spol si na súpera verili a postavili ofenzívnu zostavu so Schranzom na hrote a Makom s Weissom na krídlach. Namiesto Holúbeka šiel do hry Sparťan Hancko. Zvyšok tímu zostal nezmenený. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite