Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

So Slovincami sme mali na viac

.peter Bálik .názory

V kvalifikácii na MS v Katare sme so Slovincami remizovali 1:1, ale mali sme na to, aby sme si odniesli tri body. Naša hra ale musí byť lepšia.

Peter Bálik

našich futbalistov čakal náročný trojzápas, po ktorom malo byť definitívne jasné, či existuje šanca na postup na MS do Kataru. Budeme sa trápiť ako na Eure? Podarí sa trénerovi Tarkovičovi nakopnúť tím, ktorý pohorel na Eure a viac-menej posledné dva roky márne hľadá stratenú formu z čias Weissa a Kozáka? Prvým testom bol vonkajší zápas so Slovinskom.

Skupinu sme odštartovali katastrofálne. Na Cypre sme len remizovali 0:0 a doma s Maltou sme vydreli remízu 2:2. A to sme s absolútnym outsiderom po prvom polčase prehrávali 0:2. V tom druhom sa nám podarilo vyrovnať, ale aj tak išlo o jeden z našich najhorších kvalifikačných zápasov vôbec. 

Po takýchto výsledkoch sa kvalifikácia zdala byť úplne stratená, no stal sa zázrak na slovenský spôsob. V momente, keď tímu neverí už ani predavač lístkov na štadióne, futbalisti prekvapia samých seba, aj celé Slovensko. Po skvelom výkone sme doma porazili Rusov 2:1 a všetko bolo inak. K lepšej nálade nám pomohli aj iné podivuhodné výsledky zo skupiny, kde sa ukázalo, že môže vyhrať každý s každým. S piatimi bodmi sme boli na treťom mieste len o bod za Ruskom a Chorvátskom. Šanca na postup je stále otvorená. 

Do zápasu so Slovincami sme ale nenastupovali ako lídri. Len nedávno sme absolvovali Euro, kde sme patrili medzi najslabšie tímy. S výnimkou zápasu s Poľskom sa definitívne ukázalo, že tento tím je prestarnutý a chýbajú mu nové impulzy v podobe mladých talentovaných hráčov. Trénera Tarkoviča na diskusných fórach označujú za obyčajného telocvikára, ale nechcel by som byť v jeho koži. Viac ako kostrbatý postup na Euro zo slovenského „manšaftu“ vydolovať nemohol. Niekto v diskusiii navrhol, aby sa novým koučom stal Žilinka. Ten by isto našiel v stanovách UEFA  nejaký stratený paragraf, vďaka ktorému by sme do Kataru postúpili automaticky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite