Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komunisti, fašisti a štátny sviatok

.juraj Petrovič .názory

Je to až symbolické. Aj v roku 1939 bol postup Stalinovho Ruska a Hitlerovho Nemecka veľmi dobre koordinovaný. Na výročie začiatku druhej svetovej vojny, kedy komunisti a fašisti spoločne napadli Poľsko, sa v Košiciach stretli neďaleko seba iní komunisti a fašisti, aby sa pokúsili napadnúť demokratické a slušné Slovensko. Ďalší zas otravovali život a vyvádzali neprístojnosti v Bratislave.

Juraj Petrovič

pakt Molotov – Ribbentropp, podpísaný v Moskve len pár dní pred útokom na Poľsko, obsahoval aj tajné dohody o rozdelení sfér vplyvu. Podobne to dnes majú rozdelené aj naši komunisti a fašisti. Každý loví v rovnakej skupine často nevzdelaných, ľahko manipulovateľných a ľahko vydesiteľných občanov. Zo začiatku to preto vyzeralo, že sú Fico a Kotleba vlastne konkurenti. Že jeden druhému kradne voličov. Slušné Slovensko malo vtedy nádej, že sa títo mentálne a hodnotovo tak blízki „protivníci“ budú navzájom oslabovať. 

Dnes sme ale svedkami, že sa im spoločným úsilím, s významnou pomocou rozhádaných koaličných politikov, podarilo dosiahnuť stav, že rady ich priaznivcov a ľudí, ktorí veria nezmyslom, ktoré jedni alebo druhí hlásajú, rastú. Komunisti a fašisti sa dnes naozaj nemusia cítiť ako konkurenti. Podobne ako Stalin s Hitlerom Poľsko si oni rozdelili dav antivaxerov a každý hovorí tej svojej polovici presne to, čo potrebuje počuť. Tých zopár, ktorým nevonia ani jeden, ani druhý, nenápadne, ale účinne odchytávajú Uhríkovci, alebo Pellegrini. Neutíchajúce vymývanie mozgov občanov, ktorých zanedbaný školský systém nikdy nenaučil kritickému mysleniu, pácha nenapraviteľné škody. Dav dezorientovaných, zneistených, a preto často agresívnych odporcov očkovania či akýchkoľvek protipandemických opatrení, rastie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite