Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Blíží sa smutný koniec Kiskovho sna o slušnej strane

.eugen Korda .názory

Je už v podstate jedno, čo Veronika Remišová povie a urobí. Strana Za ľudí doputovala na koniec svojej krátkej cesty.

Eugen Korda

pani Remišová oznámila, že navrhne pozastavenie výkonu práv členom skupine funkcionárov strany zoskupených okolo ministerky spravodlivosti Márii Kolíkovej. To už mohla rovno povedať, že ich zo strany vyhadzuje. Načo tá dymová clona? Je paradoxné, že síce nie všetci, ktorých tento osud čaká, ale viacerí medzi nimi sú takí, ktorí ju na sneme v Trenčianskych Tepliciach pretlačili do funkcie predsedníčky strany. 

Svoje rozhodnutie Veronika Remišová zdôvodňuje aj obavou, aby sa interné informácie o činnosti strany nedostávali do prostredia iných strán. Skupina podľa nej „poza chrbát“ predsedníctva rokuje s konkurenčnými politickými stranami o postupe, ako zo strany odísť a zároveň si udržať svoje funkcie, ktoré získala vďaka strane.

Nuž ale otázkou je, koho už len zaujímajú nejaké informácie z prostredia strany, ktorej jedinou viditeľnou činnosťou v posledných mesiacoch je asistovaná samovražda. Bolo by ale vhodné pani Remišovej pripomenúť, ako ona, v rozpore s rozhodnutím predsedníctva strany o udržaní štvorkoalície, rokovala poza chrbát tohto predsedníctva o trojkoalícii, teda o záchrane Igora Matoviča. To sa už môže? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite