Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Mojžiša: V znamení vojen

.martin Mojžiš .názory .názor

Napätie v strane OĽANO sa podpísalo pod odvolanie štátnej tajomníčky Zuzany Kumanovej, čo umožnilo Veronike Remišovej dosadiť na jej miesto svojho človeka a Igor Matovič sa pasuje so svojimi vlastnými slovami. Medzitým vojna policajtov, teda tá skutočná vojna na Slovensku, stále pokračuje a obvinení pribúdajú a v Afganistane majú svoju vlastnú nevybojovanú vojnu.

Martin Mojžiš

žabomyšie vojny

Veronika Remišová požiadala ministerku kultúry Natáliu Milanovú, aby odvolala štátnu tajomníčku Zuzanu Kumanovú. Potom na jej miesto presadila Vieru Leščákovú v duchu hesla: Za ľudí už len svojich ľudí. Bývalý minister Ján Mičovský napísal otvorený list bývalému premiérovi Igorovi Matovičovi, ktorého pred časom prirovnal k Václavovi Havlovi. V liste sa sťažoval na svojho bývalého štátneho tajomníka Samuela Vlčana, ktorého dávnejšie z tejto funkcie odvolal, a ktorý ho nedávnejšie vo funkcii ministra nahradil.

Po dvoch kolách očkovacej lotérie vyrovnali výhercovia stav s porazenými na 5:5, pričom výhercovia vyhrali deväťstotisíc eur a porazení prehrali milión stotisíc eur. Igor Matovič potom povedal, že „Lotéria nikdy nebola ohlásená ako prostriedok na zvýšenie zaočkovanosti.” György Gyimesi, ktorý v odôvodnení zákona (vo forme pozmeňovacieho návrhu k inému zákonu) o očkovacej lotérii napísal celkom jasne „navrhované opatrenia sledujú legitímny cieľ, ktorým je podpora zvýšenia zaočkovanosti populácie SR” sa k Matovičovým slovám nevyjadril.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite