Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Tretia vlna

.štefan Hríb .názory .editoriál

V prvej aj druhej vlne pandémie sme toho nemali veľa v rukách – chýbali skúsenosti, dobre vybavené nemocnice aj dospelé líderstvo. Teraz, na začiatku tretej vlny, je to trochu inak – o jej podobe sme rozhodli najmä my sami.

Štefan Hríb

v ľudskej spoločnosti sa často stáva, že jej rozhodnutia sa ukážu ako sebapoškodzujúce. Ľudia si napríklad pomerne často zvolia takých zástupcov, ktorí ich oberú o lepšiu budúcnosť, slobodu, zdravie, alebo ich bohapusto okradnú. Občas sa tiež vinou strachu uchýlime k rýchlym riešeniam, ktoré však reálny problém ešte zhoršia. Stalo sa to nedávno pri rušení jadrových elektrární v Nemecku alebo pri zavádzaní fotovoltiky v Česku a u nás.

No nie až tak často sa stáva, že rozhodnutie veľkej časti spoločnosti smeruje k vlastným hospitalizáciám a, žiaľ, aj k smrti. Teraz sa presne toto udialo.

„Nikde v Európe neexistuje opozícia, ktorá by pre svoje percentá brojila proti očkovaniu a vedome tak ohrozovala životy vlastných voličov. U nás áno.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite