Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Peter Bálik: Hovorme spolu, ale, preboha, nediskutujme v RTVS

.peter Bálik .názory

Máte pripomienku alebo našli ste chybu? Prosíme, napíšte na... Prečítal som si koniec správy na Denníku N o tom, že RTVS sa budú zodpovedne zaoberať výzvou na zorganizovanie debát o pandémii, ktorú jej adresovala iniciatíva členov tanečnej skupiny Maduar. Volá sa Hovorme spolu a jej snahou je, aby telka odvysielal päť debát o pandémii, kde by neboli len odborníci, ktorí opatrenia presadzovali, ale aj tí, ktorí majú podľa Maduaru iný názor na doterajšie riešenie situácie. Ako príklad menujú Juraja Mesíka, Igora Bukovského či Jána Drgonca.

Peter Bálik

mám pripomienku, tak píšem. Najprv ma pobavilo, že za tým stojí skupina Maduar. Ale nechajme hudbu hudbou, ak máte radi dancefloor, je to vaša vec, ale ak to naozaj RTVS myslí vážne a nezmietla tento návrh zo stola, máme veľký problém. A ten spočíva v tom, že ak RTVS pozve do relácie konšpirátorov, ezoterikov a šíriteľov bludov, tak v skutočnosti len legitimizuje snahy ľudí, ktorí brzdia snahu, aby sme mali pandémiu čo najskôr za sebou. Sme jedným z najhoršie zaočkovaných štátov v Európe. A to sa nám teraz vypomstí, keď na jeseň v celej sile zasiahne krajinu tretia vlna. Ľudia vážne ochorejú a niektorí aj zomrú, a to i preto, že počúvali jedincov, ktorí by podľa iniciatívy Hovorme spolu sedeli za jedným stolom spolu s odborníkmi.

„Polovica národa odmieta počúvať ľudí, ktorí problému rozumejú a nadbieha šarlatánom a populistom.“

RTVS to nemôže dopustiť a podobné iniciatívy by mala zhodiť zo stola, nie o tom nahlas uvažovať. Áno, Hovorme spolu má v pravdu v tom, že priepasť medzi zaočkovanými a nezaočkovanými sa prehlbuje a medzi skupinami absentuje dialóg, no hlavný problém je holý fakt, že antivaxerský tábor odmieta počúvať odborníkov a popritom šermuje pochybnými informáciami z netu, z ktorých drvivá väčšina sa dá veľmi ľahko vyvrátiť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite