Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cirkev pod lupou: Čo prinesie pápež?

.štefan Chrappa .názory

V septembri príde na Slovensko hlava katolíckej cirkvi pápež František. Je to dôležitá návšteva. Prípravy sú v plnom prúde.

Štefan Chrappa

bratislava, Košice, Prešov, Šaštín. Dôležité miesta našej krajiny. Pápež príde z Budapešti, kde bude predsedať eucharistickému kongresu. Očakávania od jeho návštevy sú rôzne. Od naivných cez nereálne, od žiadnych po realistické. Objavujú sa správy, koľko táto návšteva bude stáť, kto sa na nej nabalí, komu to naženie voličov, ako na to doplatia tí, ktorí o pápeža nestoja. Potom sú tu vakcinačné dilemy a hysterický krik okolo nich. Jedni pápežovi vyčítajú, že už to nie je ten starý dobrý pápež, ktorý by si ctil katolícku tradíciu, že sa spreneveruje katolicizmu. Že vysiela signály zlým smerom, že mení učenie cirkvi, že je skoro protestant. Plus teraz obmedzil slávenie predkoncilovej liturgie, čím toto všetko iba potvrdil. Zaujímavé je, že podobné veci vytýkali aj Jánovi Pavlovi II., ktorý nadviazal živý dialóg s hlavami všetkých veľkých svetových náboženstiev. Dnes je svätorečený a jeho odkaz vzájomného poznávania sa kultúr, a tým aj vzájomného porozumenia, je pre život v mieri a pokoji nevyhnutný. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite