Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ľudovít Makó odhalil aj to, čo nechcel

.eugen Korda .názory

Denník N uverejnil rozhovor redaktorky Moniky Tódovej s Ľudovítom Makóom, ktorý bol v rokoch 2014 až 2020 riaditeľom Kriminálneho úradu Finančnej správy. Po šiestich rokoch pôsobenia v tejto vplyvnej funkcii ho odvolal minister financií Eduard Heger.

Eugen Korda

krátko na to ho zadržali a vzali do väzby pre podozrenie z podporovania zločineckej skupiny takáčovcov. Prakticky okamžite pristúpil na spoluprácu s políciou a aj vďaka jeho výpovediam sa začali odkrývať obludné korupčné praktiky, ktoré infikovali celý štát. Podľa toho, čo povedal v rozhovore, on bol len jedným z koliesok dobre namazaného korupčného stroja a perfektne zorganizovaného gangu ľudí, ktorí zarábali na predražených štátnych zákazkách a DPH. 

Z toho, čo povedal je jasné, že ten systém tu fungoval dávno predtým, než do neho vstúpil a celkom vedome sa dal do služieb politickej a hospodárskej mafie. Jej korene sa dajú bez problémov vystopovať v období, keď štát ovládal Vladimír Mečiar. On bol prvý, kto po rozpade Československa umožnil masívne rozkradnutie štátnych podnikov a vytunelovanie bánk. Práve on sa „zaslúžil“ o morálny a profesionálny rozklad polície, prokuratúry a súdov. To spôsobilo, že zločinci najrozličnejšieho rangu, od tých „hrubokrkých“, až po tých v dobre vyžehlených oblekoch mohli celkom beztrestne kradnúť, koľko im hrdlo ráčilo. A hlad mali neuveriteľný. V ich vreckách skončili miliardy slovenských korún. 

„Pri pohľade na posledných desať rokov je celkom nepochybné, že Smer a jeho politici sú celkom jednoznačne zodpovední za to, čo sa tu dialo.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite