Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šibalstvá Andreja Babiša

.daniel Antoni .názory

U našich českých susedov sa schyľuje k parlamentným voľbách a začína zúriť predvolebná kampaň. Súčasný premiér Andrej Babiš chce byť opäť premiérom. Ide mu totiž o všetko a mohol by skončiť aj v base.

Daniel Antoni

andrej Babiš sa vypracoval na mimoriadne bohatého človeka. Niektoré jeho metódy však, mierne povedané, zrejme nie sú s kostolným poriadkom a niektoré jeho výroky by sa dali, opäť mierne povedané, označiť ako nepravda.

Svoju kariéru rozbehol už v 80. rokoch, vyštudovaný ekonóm sa stal členom Komunistickej strany Československa a už to išlo.

O perspektívneho ekonóma a komunistu mala záujem Štátna bezpečnosť (ŠTB). Ústav pamäti národa (ÚPN) má dokumenty, ktoré dovoľujú Babišovu údajnú kariéru eštebáka čiastočne rekonštruovať. Od roku 1980 bol dôverník a od roku 1982 bol evidovaný ako agent. Nevieme, čo presne robil, pracoval pre eštebákov, ktorí mali na starosti ekonomickú kriminalitu. Babiš tvrdí, že v ŠTB nikdy nebol a súdi sa s ÚPN. (Chce tým prepisovať dejiny). A kto má pravdu? Dovolím si tvrdiť, že ÚPN.

Paradoxne teraz sa zdá, že Babiš pácha už niekoľko rokov ekonomickú kriminalitu aj vo vrcholovej politike.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite