Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto by sa potešil z pádu ministra vnútra

.eugen Korda .názory

Toto nemá byť žiadny pokus o obhajobu ministra vnútra. To v žiadnom prípade. Len sa treba pozrieť na to, kto by ho najradšej videl drať stoličku poslanca a nie sedadlo v limuzíne ministerstva vnútra. Lebo pravdou je, že všetko so všetkým súvisí.

Eugen Korda

ak má minister vnútra chuť chrániť „našich“, tak to bude prostredníctvom policajného riaditeľa robiť, podobne, ako to celé roky robil najväčší fešák zo všetkých doterajších ministrov vnútra, Róbert Kaliňák.  

Z toho teda celkom jasne vyplýva aj opačný postup. Ak minister vnútra nechce policajtom diktovať, koho vyšetrovať, tak nebude tlačiť policajného prezidenta k tomu, aby policajti namiesto zločincom nasadzovali, obrazne povedané, putá sebe samým. Na mieste je teda otázka, komu by prospel jeho odchod? 

Robert Fico, Peter Pellegrini, bývalí i súčasní vysokopostavení členovia ich strán, oligarchovia, funkcionári tajných služieb, polície, sudcovia a čo ja viem kto všetko ešte, by sa radi rozdelili o časť nakradnutých peňazí s niekým, kto by menej tlačil na vyšetrovanie ich zločinov a postavil pevnú hrádzu priechodu spravodlivosti. 

Nad tým netreba vôbec špekulovať. Celá táto partička z čias sociálno- demokratického bašovania strany Smer, by sa pádu ministra vnútra potešila. Čo potešila! Možno by sa nad Bratislavským hradom objavil i víťazný ohňostroj a keby to bolo možné, primontovali by tam aj dúhu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite