Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Robert Fico ničomu neverí, lebo mu to tak vyhovuje

.eugen Korda .názory

Ej, bolo že to kriku, keď policajt Marián Kučerka, podozrivý z brania úplatkov, spolu s manželkou spísali text, v ktorom tvrdili, že dozorujúci prokurátori na neho vyvíjali nátlak a hrozili mu, že bude „srať krv“. Robert Fico vtedy na tlačovej besede emotívne hovoril o gestapáckych metódach a policajta išiel brániť doslova vlastným telom.

Eugen Korda

kučerkova manželka, mimochodom prokurátorka, nelenila a podala návrh na disciplinárne konanie voči prokurátorom Michalovi Šurekovi a Ondrejovi Repovi. Robert Fico sa nedal zahanbiť,  nelenil a „zaťal“ ešte vyššie. Podal na nich rovno trestné oznámenie. 

Čakal som, čo sa stane po tom, ako sa policajt Marián Kučerka rozhodol povedať, že to bolo inak, že nikto na neho nevyvíjal neprimeraný nátlak o on že sa za všetko ospravedlňuje a je mu ľúto, že sa takto zachoval. Niežeby som nejako extrémne veril v jeho úprimnú ľútosť, ale jeho ospravedlnenie, ktoré zjavne povolil prokuratúre zverejniť, predsa len niečom vypovedá. Otázka je o čom. Buď je ten nátlak na neho taký veľký, že si povedal, že predsa len bude lepšie vziať všetko späť, mať pokoj a „nesrať krv“, alebo si celkom pragmaticky vybral možnosť „znormalizovania“ vzťahov medzi ním a orgánmi, ktoré sa zaoberajú jeho trestnou činnosťou. V určitej chvíli pochopil, že takto vedená obrana je úplne neúčinná. 

„Reakcia Smeru bola očakávaná a pochopiteľná. Len kopíruje dlhodobú Ficovovu stratégiu. Spochybňovať  všetko, čo nejako súvisí s vyšetrovaním ‚jeho ľudí‘.“

Lenže Robert Fico to vidí, samozrejme, celkom inak a vie presne, čo sa vo väzbe odohralo. Tu je doslovná reakcia strany Smer, ktorú poskytol jej hovorca Denníku N: „Kučerka sedí vo väzbe a jeho ospravedlnenie prokurátorom Repovi a Šúrekovi je také dôveryhodné, ako voda v prútenom koši.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite