Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Antivaxeri proti Krčmérymu, Prokopovej, Jarčuškovi… a vlastne nám všetkým

.michal Oláh .názory

Protestujúci antivaxeri pred súkromnými domami lekárov sú nebezpečnou hrozbou. Vyhrážajú sa im objednávkou zastrelenia, vrátane likvidácie ich rodín.

Michal Oláh

prvý zaočkovaný Slovák Vladimír Krčméry reagoval na vyhrážky spojené s protestami pred svojím domom so slovami: „Znášam to tak, ako som to zažil na humanitárnych misiách už v Ugande, Burundi či Sudáne, kde boli takéto veci časté. Pred domom mi protestovalo asi 50 ľudkov. Rodina z nášho domu už odišla. Plánujeme ísť s manželkou žiť mimo Slovenska,“ vysvetľuje pre .týždeň vážnym, ale zmiereným hlasom. Na messengeri sú mu od neznámych ľudí adresované takéto vyhrážky skoro denne: 

 „Už to nechcem nikdy zažiť,” komentuje svoju skúsenosť s vulgárnymi a  agresívnymi protestami hlavná odborníčka Ministerstva zdravotníctva SR pre deti a dorast Elena Prokopová. Nestačí, ak sa proti agresívnym antivaxerom postavia len orgány činné v trestnom konaní právom a silou, musíme im vzdorovať my všetci svojimi postojmi aspoň podobne, ako včera napísal na svojom facebooku premiér Eduard Heger:

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite