Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Šimona Jeseňáka: Sloboda jednotlivca a (ne)logika vládnych opatrení

.šimon Jeseňák .názory ..týždeň

Za rozhodnutie nedať sa očkovať je nutné niesť zodpovednosť, aj finančnú. Vláda najskôr zavrela hraničné priechody, potom ich opäť otvorila - aký to malo zmysel? Tampa Bay obhájil zisk Stanley Cupu, posilou bol aj slovenský rodák Erik Černák.

Šimon Jeseňák

dobrovoľne-nasilu

V posledným mesiacoch počúvame o slobode jednotlivca viac ako obvykle, čo je potešujúce. Nanešťastie nepočúvame o tom, že sa štát zväčšuje každou vládou a možné intervencie štátu do práv jednotlivca sa stali počas pandémie drakonickými. Nepočúvame o tom, že Deň daňovej slobody je tento rok 9. júla, a teda viac ako polovicu roku musíme pod hrozbou basy pracovať na štát, ktorému platíme za služby, ktoré sme si neobjednali alebo ktoré nevyužívame. Počúvame, že ľudia majú právo nedať sa zaočkovať. V poriadku, pripusťme na chvíľu, že ľudia, ktorí očkovanie odmietajú, by hypoteticky v nejakom vesmíre mali pravdu. Sloboda je však i o zodpovednosti, i tej finančnej. Ak  ľudia, ktorí nemajú zdravotné dôvody, odmietnu vakcínu, nezaočkujú sa a nakazia covidom, potom musia platiť daň za svoje rozhodnutie v podobe spoluúčasti na hradení nákladov spojených s liečbou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite