Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Otázka na dovolenku

.štefan Hríb .názory .editorial

Šéf OĽaNO sa nemení – napriek rapídnemu poklesu dôvery pokračuje v detinskom vyrábaní nepriateľov. Šéfovia Smeru a Hlasu sa nemenia tiež – pred životom iných uprednostňujú svoje percentá a pred pravdou predčasné voľby.

Štefan Hríb

verejný život býva občas – ako za vlád Mečiara, oboch Smerov, ale aj po posledných voľbách – dosť nepekný. Sú to ťaživé obdobia slobody, keď nejaký čas nevidno žiadne východisko. 

Ani dnes ho nevidno. Igor Matovič recykluje katastrofálne kroky, pre ktoré musel odísť z postu premiéra, len sa ešte viac upol k Sme rodina. Celkom nové je iba to, že popri SaS je cieľom jeho faulov už aj vlastný minister zdravotníctva. Opozícia je komplet vyšinutá, keď ako jediná široko-ďaleko spochybňuje očkovanie a ako jediná široko-ďaleko má strach z výpovedí vlastných nominantov – ako teraz, keď o komplote proti prezidentovi Kiskovi prehovoril svedok Imrecze. Ale nízku mieru realizmu, a teda aj budúcej nádeje, dnes vykazuje aj širšie prostredie, ako naposledy šéfka PS Irena Biháriová, ktorá ako alternatívu k odvolaniu ministra financií videla referendum o predčasných voľbách.

Slovensko je v pasci. Unesená minulosť sa opakovať nesmie, no prítomnosť je natoľko skľučujúca, že aj rozumní ľudia prestávajú rozlišovať. Navyše, dôvera ako tmel spoločnosti bola v druhej vlne nedospelými krokmi vlády úplne zničená, takže pri pohľade dopredu sa dnes niet o čo oprieť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite