Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto a prečo organizoval spiknutie proti prezidentovi Kiskovi

.eugen Korda .názory

Ako nazvať to, keď sa vrcholní predstavitelia štátu dohodnú, že zničia česť svojho prezidenta, že ho nechajú vláčiť po výsluchoch na polícii a v konečnom efekte aj po súdoch a to všetko len preto, že im prekáža pri ich mafiánskych praktikách.

Eugen Korda

myslím si, že priliehavým názvom pre takéto konanie by bolo, že išlo o zločinecké spiknutie. Ak je pravda (a s vysokou pravdepodobnosťou to pravda je), že na Úrade vlády sa na popud ministra vnútra Roberta Kaliňáka, predsedu vlády Roberta Fica, Františka Imreczeho a policajného prezidenta Gašpara detailne plánovala nielen diskreditácia prezidenta Kisku, ale aj jeho trestné stíhanie, tak sa niet čo diviť, že Robert Fico teraz robí všetko preto, aby táto vláda padla a aby k vyšetrovaniu tohto spiknutia nikdy nedošlo. 

Už sme tu síce zažili, že za únos syna prezidenta Kováča do Rakúska nebol nikto potrestaný, a to aj napriek tomu, že je verejne známe, kto ho nariadil, kto zorganizoval a kto ho pomáhal kryť. Mečiar s Lexom však zatiaľ môžu spokojne spať. Súd robí všetko pre to, aby k pojednávaniu nikdy nedošlo. Lenže prípad tohto  „protikiskovského spiknutia“ je iný v tom, že množstvo jeho aktérov dnes sedí vo vyšetrovacej väzbe a pomaly začínajú chápať, že udať Fica s Kaliňákom by im mohlo pomôcť znížiť vysoké tresty, ktoré im hrozia. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite