Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Odvolávanie Igora Matoviča – zlá a dobrá správa

.marína Gálisová .názory

Je nad slnko jasnejšie, že to pre nejedného poslanca z tých (relatívne) slušnejších a rozumnejších, alebo práve aj z tých jasne slušných a rozumných, musela byť dilema: je Igor Matovič ako minister financií zrelý na odvolanie, alebo nie?

Marína Gálisová

muselo to byť ozaj náročné. Lebo tá jediná otázka, ktorú si pri tomto odvolávaní súdny poslanec či poslankyňa položiť nesmeli, znela: Je Igor Matovič dobrým ministrom financií? Alebo, ak si ju aj niekto z nich položil, určite si na ňu nesmel pravdivo odpovedať. A ak si na ňu pravdivo odpovedal... nuž, mohol podľa tej pravdivej odpovede hlasovať? Sotva. Teda, ak si nechce vychutnať pravú esenciu Pyrrhovho víťazstva.

Pravdivá odpoveď na otázku v úvode totiž znie, že Igor Matovič nie je dobrý minister financií, lebo Igor Matovič má absolútne nulové predpoklady na to, aby sa ministrom financií vôbec stal. Lenže on sa ním stal, pretože namiesto skutočných predpokladov sa brali do úvahy koaličné rošády a komplikovaný systém mocenských a osobnostných protiváh, ktorý musí byť v tejto koalícii s bolestivou námahou udržiavaný, aby sa nerozpadla.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite