Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Delta, jeseň a áno životu

.štefan Hríb .názory .editoriál

Hystéria, ktorú vyvoláva mutácia koronavírusu nazývaná delta, je v niečom pochopiteľná – smútok z jari ešte neodišiel a ani dôvera v rozumné konanie štátu sa neobnovila. Ale podoba jesene je stále ešte v našich rukách.

Štefan Hríb

delta variant sa šíri rýchlejšie ako predošlé, to je zlá správa. Ale nevyzerá ako smrteľnejší, to je zasa dobrá správa, keďže problém nie je samotné infikovanie, ale následné komplikácie. Tá najdôležitejšia dobrá správa ale je, že na rozdiel od jesene a jari už máme v rukách dostatok schválených vakcín ako nástroj, ktorý deltu spoľahlivo skrotí. Hystéria a ani porazenectvo preto nie sú namieste – stačilo by, aby bolo teraz Slovensko solidárne, rozumné a áno, aj kresťanské.

Ak viem, že ako mladší človek svojím zaočkovaním chránim najmä iných, potom som solidárny, ak nastavím rameno vakcíne. Ak viem, že ako starší človek svojím zaočkovaním chránim seba, ale aj iných, potom svojím áno očkovaniu v plnosti rozumiem vete „Miluj blížneho ako seba samého”. Napokon, ak viem, že ako významný politik či iná mienkotvorná osobnosť svojím rozumným postojom zachraňujem nielen ekonomiku, ale najmä slabších ľudí a súdržnosť celej spoločnosti, potom sa svojím príkladom zaočkovania a jasným odporučením v prospech schválených vakcín stávam štátnikom, váženou osobnosťou či soľou zeme.

Je toto také ťažké, že to do jesene nedokážeme?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite