Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Španieli nás rozložili, boli sme úplne bezzubí

.peter Bálik .názory

Slovensko sa rozlúčilo s Eurom vysokou prehrou 5:0 so Španielskom po veľmi slabom výkone.

Peter Bálik

kto by pred EURO tipoval, že v poslednom zápase sme hrali o postup? Možno by sme ho považovali za blázna. A stalo sa. Experti nás považovali za úplných outsiderov a ani doma sme našim futbalistom príliš neverili. Na EURO sme sa dostali cez útrpnú baráž, ani prípravné zápasy neukázali nič svetové. Prišiel prvý zápas s Poľskom a my sme podali veľmi dobrý výkon, možno najlepší za posledné roky. Švédi nás vrátili na zem a dali nám najavo, že najviac nás tlačí topánka v útoku, ale to nebola žiadna novinka. Dnes sa nám do cesty postavili Španieli. Boli jasní favoriti, lenže mali z dvoch zápasoch len dva body a patria medzi najväčšie sklamania turnaji.

Španieli si pred EURO trúfali minimálne na finále, no pred zápasom so Slovenskom sa triasli, či sa im vôbec podarí postúpiť do skupiny. Tréner Luis Enrique spravil v Seville jednu dôležitú zmenu a to, že do zostavy sa z karantény vrátil zlatý chlapec Sergio Busquet, ktorý svojim skúsenosťami mal dodať tímu väčšiu sebadôveru, naštrbenú poslednými mizernými výkonmi s Poľskom a Švédskom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite