Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Eugen Korda: Zachráni nás pred delta koronavírusom Slovenská lekárska komora?

.eugen Korda .názory

Moja „milovaná“ Slovenská lekárská komora (SLK). Nedá mi nereagovať na poslednú výzvu, ktorú ste prostredníctvom svojej manažérky pre komunikáciu a médiá, bývalej novinárky, adresovali vláde Slovenskej republiky a špeciálne ministerstvu zdravotníctva.

Eugen Korda

naozaj som rád, že po dlhých rokoch, keď ste sa venovali hlavne deštrukcii všetkých pokusov zmeniť k lepšiemu slovenské zdravotníctvo, zvyšovaniu platov lekárov a zamrznutiu platov sestričiek, ste sa odhodlali k takémuto „smelému“  a, dovolím si povedať, že aj mimoriadne odbornému vyhláseniu. Vládu a ministerstvo zdravotníctva ste vyzvali, aby okamžite prijala kroky proti zavlečeniu delta variantu koronavírusu na Slovensko. 

Vraj to riziko je vysoké aj preto, že týmto koronavírusom sa z mimoriadne silno zasiahnutej Veľkej Británie cez prázdniny chystajú vrátiť domov tisíce ľudí. Je to naozaj chvályhodný príklad toho, ako sa staráte o naše zdravie. No, to je teda novinka! Len mi tak trochu chýba podrobný návrh opatrení, ktoré by tejto potvore mali nejakým účinným spôsobom zabrániť prekročiť hranice Slovenska. 

„Veď aj predstavitelia a členovia SLK musia dobre vedieť, že niet inej sily ako vakcinácie, ktorá by ťaženie delty zastavila.“

Možno sa mýlim, ale všetci, úplne všetci odborníci sa zhodujú na tom, že vírus sa skôr či neskôr dostane aj na naše územie. Tomu sa jednoducho nedá zabrániť. Ak tu ešte nie je, podľa nich je len otázkou času, keď sa tu upeleší a začne vystrájať. Možno vrcholní predstavitelia SLK majú niekde v šuflíku podrobne vypracovaný zoznam opatrení, ktoré by šíriaci sa delta vírus zastavili. Ak áno, tak by ho mali zverejniť. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite