Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin zavádza povinné očkovanie. Čo vy na to, súdruženkovia?

.marína Gálisová .názory

Naši putinofili a putinotroli radi vyhlasujú Rusko za krajinu slobody, čo je asi taká pravda, ako keď sa za ostrov slobody pasuje Kuba. Je to nezmysel a aj bude, kým Putin zostane na čele a Rusko chrbtom k demokracii.

Marína Gálisová

to však putinofilom a putinotrolom (prieči sa mi nazývať ich rusofilmi, keďže mať rád Rusko je niečo celkom iné ako zbožňovať diktátora) nebránilo dávať Putinovu krajinu do kontrastu s „prehnitým Západom“. Niežeby Západ nemal kopu svojich problémov, ale jednak sa s nimi pokúša vyrovnať aspoň ako-tak energicky a otvorene, jednak sú problémy normálnou súčasťou každej spoločnosti, a keď niekde „nie sú“, tak to znamená iba toľko, že sa o nich nesmie hovoriť. A jednak, povedzme si na rovinu, k základným problémom Západu patrí samo putinovské Rusko, ktoré proti Západu vedie hybridnú vojnu, dezinformáciami doň zasieva chaos a potom tento chaos rado kritizuje.

No ale ešte k tej slobode. Putinské trolské fabriky na internete chrlili kvantá nezmyslov o tom, že Západ dusí slobodu aj pomocou vakcín, satanského to vynálezu zvrhlých elít. Tvrdili, že očkovanie proti Covidu je krokom k porobe. A že ďalším krokom k porobe bude rozdelenie spoločnosti na očkovaných a neočkovaných, pričom tí očkovaní budú mať slobôd viac ako neočkovaní. A na záver tvrdili, že finálnym krokom k porobe bude, keď sa očkovanie proti Covidu premení na povinnosť. A to, dodávali, to už oni nestrpia, to bude posledná kvapka do pohára ich trpezlivosti, a keď tá dopadne, hladina sa preleje a bude z toho záplava občianskej neposlušnosti. Chápete, „posledná borba vzplála, dajme sa na pochod!“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite