Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pred Najvyšším súdom sa vlastne ocitol aj senát Špecializovaného trestného súdu

.eugen Korda .názory

Cesta k spravodlivosti býva niekedy dlhá a pre tých, ktorí na ňu čakajú aj bolestivá. Bolesť pani Kušnírovej a rodiny Kuciakových má na svedomí nedôsledný a lajdácky súd z Pezinka.

Eugen Korda

pred súdnym pojednávaním Najvyššieho súdu, na ktorom sa malo rozhodnúť o tom, či sú Marián Kočner a Alena Zsuzsová nevinní, teda že si vraždu Jána Kuciaka, pri vykonaní ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinku Kušnírovú neobjednali,  som hovoril aj s ich rodičmi. To čo bolo z ich vyjadrení úplne jasné, bol strach, že objednávatelia tohto zločinu zostanú nepotrestaní a v historických análoch sa už o nich navždy bude hovoriť ako o nevinných ľuďoch. Dnes Najvyšší súd v Bratislave v celom rozsahu zrušil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu. Nepovedal priamo, že Kočner a Zsuzsová sú vinní. Nepriamo to však bolo cítiť z každej vety, ktorú čítal na záver sudca Paluda. Úplne jasne hodnotil postup a konanie prvostupňového súdu. Bolo zničujúce. Laik, ktorý počúval reč predsedu senátu musel mať pocit, že na lavici obžalovaných spolu s Kočnerom a Zsuzsovou sedí aj senát, ktorý pred časom svojim rozhodnutím urobil z týchto dvoch osôb div že nie počestných ľudí. O konaní tohto senátu povedal, že nevykonanie niektorých dôkazov hraničí s „disciplinárnou zodpovednosťou sudcov" a časť v ktorej oslobodili obžalovaných, podľa neho nemala vnútornú logiku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite