Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico bojuje o návrat vlády „našich ľudí“

.eugen Korda .názory

Robert Fico v posledných dňoch ide na plné obrátky. Jeho terčom sa stal minister vnútra. Robí všetko preto, aby ho buď dokázal v parlamente odvolať (nepravdepodobné a on to vie) alebo aspoň v očiach verejnosti zdiskreditovať a tým spochybniť aj všetky trestné stíhania vysokopostavených policajných úradníkov, podnikateľov a hochštaplerov toho najrozličnejšieho druhu, ktorých počas svojich troch vlád vybral do vysokých funkcií.

Eugen Korda

lebo o to ide. O nič iné len vybrať z múru tehličku(Mikulca) a múr sa nakoniec, skôr či neskôr zrúti a z ciel vyjdú všetci, ktorým dnes hrozia vysoké tresty. O tom to všetko je. Robertovi Ficovi vôbec nejde o záchranu demokracie a právneho štátu ako s obľubou vykrikuje na svojich tlačových konferenciách. Ako mu veriť keď on sám demokraciu celé roky, spolu s právnym štátom,  likvidoval. To musí vidieť a vedieť každý, čo i len trochu rozmýšľajúci človek. 

Mikulec, samozrejme nie je bez chýb. Tie najväčšie spravil vtedy, keď sa hneď po nástupe do svojej funkcie nezbavil vysokopostavených policajtov , teda  tých, ktorí celé roky verne slúžili zmafianizovanému Smeru a pod jeho kuratelou lámali právnemu štátu chrbticu a spolupracovali s mafiou. 

Robert Fico by si mal skôr než začne na Mikulca vyťahovať nejaké nezákonne získané materiály, spomenúť na to, čo sa dialo v silových zložkách, keď zamestnával na Úrade vlády slečnu Troškovú a do Bezpečnostnej rady štátu nominoval Vadalovho kamaráta. Pamätá si ešte na to ako si nebohý predseda parlamentu Paška, spravil zo zdravotníctva dojnú kravu?  Určite áno. Mohol by si aj spomenúť na šéfa ministerstva obrany Glváča, za ktorého panovania sa vo Vojenskej spravodajskej službe vyrábali kompromitujúce materiály na Mikulca a nielen to. Do auta mu nastražili USB kľúč, na ktorom mal vraj vynášať tajné informácie. Mikulec musel potom celé roky bojovať o to, aby ho na mnoho rokov nestrčili do väzenia. Prečo to všetko robili? Nuž preto, že Mikulec spustil spolu so svojim, dnes už nebohým zástupcom Suchodolinským, vyšetrovanie masívneho rozkrádania v tejto tajnej službe. A o to ide  v podstate aj dnes. Minister vnútra umožnil vyšetrovanie závažných zločinov, ktorých sa dopúšťali hlavne Ficovi ľudia, jeho "kámoši". Nič viac a nič menej. Pochybuje niekto o tom? Veď Robert Fico verejne  označil Kičuru, či Bödora za svojich priateľov. A tak dobre vie, že ich vyšetrovania treba spochybniť a zastaviť, lebo nikto nevie, kedy sa policajti cez jeho kamarátov dostanú k posledným priečkam mocenského rebríka. 

Ak niektorí politici a veľká časť médií hovorí, že tu máme vojnu policajtov, tak treba povedať, že vojnu tu síce máme ale bojujú v nej proti sebe dve skupiny vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov. Jedna, ktorá chce spravodlivosti narovnať chrbticu a druhá, ktorej cieľom je definitívne ju zlomiť a zachrániť tých, ktorí ten marazmus majú na svedomí. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite