Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Eugen Korda: Veronika Remišová mimoriadny snem nezvolá

.eugen Korda .názory

V denníku Postoj vyšiel veľký rozhovor s Veronikou Remišovou. Čo v ňom oznámila verejnosti?

Eugen Korda

v podstate len to, že jej nebude prekážať, ak zo strany odídu poslanci a členovia strany, ktorí sú nespokojní s jej politikou. Zdá sa, že jej budú stačiť dve či tri poslanecké miesta v parlamente, pár lojálnych štátnych tajomníkov a hlavne post podpredsedníčky vlády, ktorý jej bude garantovať Igor Matovič a jeho OĽaNO.

Kolíkovú v rozhovore verejne prefackala za to, že bola v koaličnej vláde Roberta Fica štátnou tajomníčkou na ministerstve spravodlivosti, ktoré mala pod kontrolou Lucia Žitňanská. Vraj nechá na ňu, či v strane zostane, alebo nie. Zaujímavé, že jej – bojovníčke s korupciou – Kolíkovej minulosť predtým neprekážala. 

Nikdy nedala ani slovom najavo, že by s tým mala nejaký problém. Matovičova učenlivá žiačka použila tento argument až teraz. Je jasné, že po týchto vyjadreniach bude musieť Mária Kolíková zo strany „dobrovoľne“ odísť. Otázkou je, koľko ľudí sa s ňou na túto cestu vydá. Veroniku Remišovú nepresvedčil ani Andrej Kiska. 

„Veronike Remišovej nejde v prvom rade o reformy. Úplne najviac jej ide o ňu samú.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite