Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Týždeň Šimona Jeseňáka: Progresívny, kresťanský a zelený socík

.šimon Jeseňák .názory ..týždeň

Kresťanskí demokrati, v časoch bájnych ešte pravicoví, skúšajú preraziť ľavicovou politikou.

Šimon Jeseňák

progresívny socík

Sekera desať miliárd eur, najväčšia Ponziho schéma na Slovensku maskovaná za dôchodkový systém, snaha o likvidáciu živnostníkov, rozvrátené verejné financie. V politike sa toho deje toľko! Človek by čakal, že toto bude pre mimoparlamentné strany témou. Kdeže, máme tu dôležitejšie veci, konkrétne menštruačnú spravodlivosť. A ako to u progresívnej ľavice býva, slovo spravodlivosť znamená daňovými poplatníkmi hradené statky, tentoraz menštruačné potreby. 

Členka Progresívneho Slovenska Beáta Jurík na svojom blogu píše: „Je dôležité pripomenúť, že zabezpečenie menštruačných potrieb nie je formou zvýhodnenia menštruujúcich osôb, ide o odstránenie ich znevýhodnenia, pretože túto finančnú záťaž znášajú len ony.“  Aha, takže daňovník má kompenzovať ženy za to, že sa narodili ako ženy! Brilantné. Ale skupín, ktoré si nesú znevýhodnenie, je viac. Čo tak hradiť zo štátneho dioptrické okuliare? A prečo nie chlieb? Jesť musíme všetci a je to krivda, že nežijeme z fotosyntézy. Ťažko si predstaviť ďalšie skvelé návrhy z dielne tejto strany, no nápad štátom hradeného deodorantu na intímne mužské partie môže byť jedným z nich.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite