Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Juraja Petroviča: Už je tu zas, potratov čas

.juraj Petrovič .názory

Ten istý, alebo podobný návrh zákona možno do Národnej rady Slovenskej republiky predložiť najskôr šesť mesiacov po tom, čo národná rada rozhodla o rovnakom, alebo podobnom návrhu. A tak máme na Slovensku zvláštny šport náboženských fanatikov, ktorí sa pretekajú v tom, kto po uplynutí lehoty prvý doručí do podateľne návrh zákona, zakazujúci potraty snáď už aj mužom.

Juraj Petrovič

aj teraz prišiel ten čas. Máme víťaza, stal sa ním poslanec Čepček z OĽaNO. Aj keď už ani v OĽaNO si nie sú úplne istí, či to skôr nie je agent kuffovcov a kotlebovcov v ich poslaneckom klube. A tak mu pozastavili členstvo. Je síce členom klubu, ale nesmie chodiť na schôdze. Skutočne drastický trest. Je teda vidno, že hlasovanie s kuffovcami a kotlebovcami nie je nejaká strašná a poslanca Čepčeka úplne diskvalifikujúca vada. 

Vráťme sa ale k „ochrane života“, presnejšie k „ochrane detí“ v podaní niektorých náboženských fanatikov v slovenskom parlamente aj mimo neho. V poslaneckom klube OĽaNO ešte nedávno pôsobil okrem poslanca Čepčeka aj poslanec Herák. Toho vykopli z klubu po tom, čo sa o neho začala zaujímať polícia v súvislosti s údajným zneužívaním detí. A nie len tak hocijakých detí, ale detí, ktoré boli poslancovi Herákovi zverené do opatery v rámci letného tábora. Predseda poslaneckého klubu OĽaNO sa nechal počuť, že čo viac by sme chceli, veď platí prezumpcia neviny. Strana, ktorej šéf Matovič toľko hovoril o nulovej tolerancii mlží a kľučkuje keď ide o jedného z „našich“. Že by sa pán poslanec vzdal svojho mandátu, platu a výhod v situácii, kedy v slušnej krajine a v slušných stranách ľudia končia v politike, poslanca Heráka očividne nenapadlo ani náhodou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite