Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SIS sme mali už dávno zrušiť

.eugen Korda .názory

Zdá sa, že je rozhodnuté. Tým baranidlom, ktoré definitívne rozbije koalíciu, bude Slovenská informačná služba a jej skutočný šéf Boris Kollár. Nie, jemu v prvom rade asi nejde o to, aby dostal z väzby svojho kamaráta Pčolinského. Jeho skutočným cieľom je pád tejto vlády a predčasné voľby.

Eugen Korda

potom sa postará o to, aby sa jeho strana stala súčasťou vlády, ktorá vzíde z predčasných parlamentných volieb. Len slepý nevidí a hluchý nepočuje, ako Boris Kollár celé týždne cielene spochybňuje vyšetrovanie ľudí, ktorí v minulosti zastávali najvyššie funkcie v tomto štáte. A nie je sám. 

Zdá sa, že Slovenská informačná služba mu v tomto ide mimoriadne ochotne po ruke a aktívne sa podieľa na tomto spiknutí. Priam je jeho strojcom. Prezidentka, premiér a iní účastníci tej „utajenej-neutajenej“ schôdzky jednoducho skočili na lep a stali sa tak účastníkmi komplotu proti sebe a proti vláde, už aj tak poriadne oslabenej nezvládnutou pandémiou, vystrájaním Matoviča a blížiacim sa rozpadom strany Za ľudí. 

„Teraz prichádza čas, keď sa SIS bude podieľať na rozpustení tejto vlády.“

Je čoraz zrejmejšie, že Hegerov kabinet stráca podporu verejnosti. Ľudia sú unavení z neustálych hádok ministrov, a tak sa s radosťou šikujú pod Pellegriniho zástavu. Dokonca aj Fico zvyšuje svoje preferencie. Síce pomalšie, ako by si želal, ale stúpa. Neodvratne sa blíži chvíľa, keď vláda stratí parlamentnú väčšinu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite