Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hnusný demagogický populizmus

.šimon Jeseňák .názory

Podpredseda hnutia Sme rodia, sa v diskusnej relácii TA3 vyjadril, že je proti hnusnej neoliberálnej politike, ktorá sa pozerá len na čísla.

Šimon Jeseňák

podľa Milana Krajniaka sa jednoducho musíme zadlžiť o ďalšie 3,4 miliardy eur, lebo v opačnom prípade by státisíce ľudí umreli hladom. Naozaj? Takže ak nepošleme napríklad jednorazové prídavky na deti vo výške 300 eur na dieťa, tak nám budú ľudia padať od hladu ako muchy? Ako je teda možné, že dnes stále žijú napriek tomu, že tieto finančné prostriedky nikdy pred tým nedostávali? Ako je možné, že generácie detí a mládeže úspešne dokončili základné, stredné a vysoké školy bez toho, aby sa bezplatne (zadarmo nie je nič) vyvážali vlakmi? Chyba v matrixe? Ťažko.

Ideológia neoliberalizmu je podľa Krajniaka založená na tom, že sa porovnávajú percentíčka a deficity.  Zaujímavé, keďže Milan Krajniak politicky vyrástol v prostredí vtedy pravicového KDH či neskôr v hnutí Daniela Lipšica NOVA, ergo politických subjektov, ktoré boli minimálne deklaratórne a v 90.rokoch aj reálne protrhové a teda nutne i ekonomicky neoliberálne. Jeden by sa nebál povedať, že boli prívržencami samotnej a pre kadejakých etatistických „socanov“ samotnej „Satanovej cirkvi Rakúskej ekonomickej školy“?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite