Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: V slovenskom hokeji sa chystá zvrat (plus stanovisko HC Slovan)

.štefan Hríb .názory

Je pár dní pred hokejovými MS, všetci držíme palce reprezentácii. Postupne sa darí meniť jej prejav, objavujú sa v nej dlho nevídané talenty, ovocie dua Šatan-Ramsay je zrejmé. Ale v pozadí, zatiaľ bez vedomia verejnosti, sa chystá zvrat.

Štefan Hríb

keď sa pred pár rokmi ujala vedenia slovenského hokeja generácia okolo Mira Šatana, Michala Handzuša, Richarda Lintnera, Jána Lašáka a viacerých ďalších, zdedili žalostný stav – reprezentáciu bez herného systému, kluby v zajatí finančne mútnej minulosti, a teda bez platobnej disciplíny, zanedbanú mládež – a aj mnohých funkcionárov, ktorým to neprekážalo, pretože im stačilo prežívať. 

zdalo sa, že zmena je v nedohľadne

Už po troch rokoch je ale mnohé inak. Reprezentáciu vedie Craig Ramsay a jej hernú zmenu k lepšiemu nevidí hádam iba zapšklý Golonka. Liga sa postupne ozdravuje, hráči dostávajú načas výplaty, marketingová hodnota súťaže rastie, v mládeži začínajú vyrastať talenty rangu Slafkovského, Mešára či Nemca. Zmena sa zjavne deje - lenže práve v tejto situácii sa na úrovni klubov pripravuje zvrat, ktorý môže mnohé zbrzdiť a aj zmariť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite