Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto chce Sputnik? Ukážte sa, máte šancu

.marína Gálisová .názory

Ministerstvo zdravotníctva chce od prvého júna umožniť voľný výber vakcín. Aj neregistrovaných. So zatajeným dychom čakám, kedy to už bude.

Marína Gálisová

nie, nechcem si vybrať neregistrovanú vakcínu – napokon, svoju prvú dávku Astry už mám a budem veľmi rada, keď príde čas na druhú. Možnosť vyberať aj neregistrovanú vakcínu, ktorú teraz ministerstvo pripravuje, ma teší z iných dôvodov. Takpovediac pozorovateľských. Neviem sa totiž dočkať, kedy sa ukáže, koľko ľudí sa naozaj dá zaočkovať Sputnikom.

Igor Matovič vytrvalo opakoval, že na Slovensku je 500 tisíc ľudí, ktorí si chcú dať pichnúť jedine Sputnik. V prieskumoch pritom vychádzali celkom iné čísla – Sputnik ako jedinú prijateľnú vakcínu pre seba uvádzalo okolo 7 percent opýtaných, a aj z nich bolo ešte veľké množstvo takých, ktorí sa v skutočnosti očkovať vôbec nechceli. Takže hrdinský import Sputnika pre pol milióna naň čakajúcich slovenských občanov bol čistý matovičovský mýtus (a to ešte urážam mýty).

No ale tak či onak, od prvého júna zrejme príde na lámanie chleba a bude si možné v praxi overiť ten lavínový záujem o Sputnik V. Len aby sa neukázalo, že zo všetkých sputnikárov sú zrazu antivaxeri ako vyšití – napokon, antivaxermi aj predtým boli, len sú zároveň hystericky proputinovskí, takže čo je od báťušku Putina, to musí byť super. A je celkom možné, že keď si ten Sputnik už budú môcť dať pichnúť naozaj, nie len vo facebookových exhibíciách, odrazu v nich prevládne antivaxerstvo aj nad láskou k báťuškovi a na očkovanie nepôjdu. (Aj keď báťuška Putin v poslednom čase tvrdí, že vakcína Sputnik V je spoľahlivá tak ako kalašnikov... takže... ale, čort znajet, či je prirovnanie život zachraňujúcej vakcíny k prostej, ale spoľahlivo smrtiacej zbrani úplne šťastný marketing.)

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite