Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Mojžiša: Ako vyzeral ďalší diel telenovely Zobrané nápady Igora Matoviča

.martin Mojžiš .názory .týždeň

Tentoraz zobral Igor Matovič nápad Inštitútu finančnej politiky.

Martin Mojžiš

matovič

Prvý májový týždeň sa niesol, tak ako všetky týždne, v znamení ďalšieho dielu telenovely Zobrané nápady Igora Matoviča. Tentoraz zobral Igor Matovič nápad Inštitútu finančnej politiky. Teda, ani nie tak nápad, ako skôr názov. Inšpirovaný zaujímavým zhlukom slov nazval najnovší ejakulát svojich vyhlásení tlačovou besedou o daňovej a odvodovej reforme. 

Pri snahe o stručný popis obsahu Matovičových fiškálnych nápadov narážame na zaujímavý lingvistický problém. Slovenčina obsahuje dostatočné množstvo slov, ktoré stručne a jasne vystihujú kvalitu myšlienok ministra financií, ale tieto slová by sa v serióznych novinárskych textoch nemali vyskytovať. Respektíve, kde-tu sa objaviť môžu, ale určite sa nesmú používať s potrebnou frekvenciou. Slovenčina je totiž vulgárna predovšetkým genitálne (na rozdiel od primárne rektálne vulgárnej češtiny). Výstižný opis Matovičových ideí by preto zo všetkého najviac pripomínal tupú a primitívnu pornografiu. A tá do novín nepatrí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite