Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Miera vecí

.štefan Hríb .názory .editoriál

Nápad, aby na každé dieťa dostala pracujúca rodina mesačne 200 eur, ale aj porovnanie Juraja Šeligu s papalášizmom a vlastne celého dneška s érou mafiánskeho štátu, nemá mieru. Ale ak stratíme mieru, stratíme aj budúcnosť.

Štefan Hríb

sme v pandemickej kríze, ktorá sa v ekonomike ešte len prejaví. To je čas, v ktorom je potrebné budovať spoločenskú dohodu o tom, že ťažké časy prekonáme spoločným uskromnením sa. Presne tak to robili skutoční lídri po roku 1989. Vtedy bolo zrejmé, že socializmus zlyhal, takže pri obnove slobody prídu na nejaké obdobie  ekonomicky ťažšie časy – a skutoční štátnici preto nezvyšovali mzdy ani dávky, ale vyzývali na spoločné odhodlanie prekonať dedičstvo neslobody. Volalo sa to aj uťahovanie opaskov. A práve tak sa podarilo to temné dedičstvo postupne prekonať. A dnes? Čelíme najväčšej kríze za desaťročia, no namiesto spoločného odhodlania šetriť vidíme popri už tak kontroverznom požičiavaní miliárd cez Fond obnovy plán ministra financií o obrovskom navýšení zdrojov pre pracujúce rodiny s deťmi. 

Čo sa s nami stalo?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite