Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Igor Matovič zase vrtí Slovenskom. Ako mu v tom zabrániť?

.marína Gálisová .názory

Igor Matovič robí všetko preto, aby sa zabudlo na hanebnú zmluvu o nákupe Sputniku V, na vyhodené prostriedky pri povinnom testovaní, na nezvládnutú druhú a tretiu vlnu pandémie a ďalšie prešľapy, za ktoré môže. Toto, nič iné, je dôvodom jeho nápadu s DPH.

Marína Gálisová

dve veci boli jasné, už keď sa Igor Matovič stal ministrom financií. Jedna: Je jedno, kde sedí, zovšadiaľ sa snaží určovať témy pre Slovensko tak, aby sa o ňom hovorilo. Druhá: Máme limitované možnosti, ako sa proti tomu brániť.

Overili sme si to v praxi viackrát. Pri povinnom plošnom testovaní, ktoré presadzoval silovo dovtedy, kým sa mu nevyhovelo, pretože to bola jeho „atómová zbraň“, dieťa jeho predstavivosti, jeho geniálny nápad, ktorý mu mal vyniesť svetový úspech a slávu. Vznikla z toho skôr svetová hanba, alebo teda bola by vznikla svetová hanba, keby sme boli väčší, významnejší a keby sa nami niekto mal energiu v tomto pandemickom období zaoberať. Dostatočne svetovo hanebné je, že geniálnu Matovičovu stratégiu nikto na svete nezopakoval, hoci zúfalstva z pandémie bolo všade dosť a iste teda bolo i dosť vôle vyskúšať naozaj skoro čokoľvek pre jej zastavenie. Geniálny ťah proti pandémii, ktorý nevyšiel – lebo nebol nie že geniálny, nebol ani racionálny.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite