Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS má šancu zložiť reparát. Cigániková to zvládla, dokáže to strana?

.šimon Jeseňák .názory

Richard Sulík dlhodobo deklaruje, že pravicové ukotvenie strany SaS je v jej DNA. To, či je to len deklaratórne vyjadrenie, alebo realita, uvidíme pri reparáte s názvom hlasovanie o programovom vyhlásení vlády (PVV).

Šimon Jeseňák

pravicový liberál nehlasuje za menšie slobody obyvateľstva, nehlasuje za štátne riešenie problémov namiesto tých trhových a nikdy nemôže podporiť, ani len teoreticky, likvidáciu konkurencia v ktoromkoľvek segmente ekonomiky. Rovnako nemôže nad umelou elimináciou konkurencie na trhu ani len uvažovať. Nikdy. Za žiadnych okolností. V opačnom prípade strana nie je pravicová a iba vajatá o tom, že pravica je v jej DNA. 

V roku 2020 pri hlasovaní o programovom vyhlásení vlády mali liberáli exkluzívnu možnosť ukázať svojmu elektorátu, že sú jediná pravicová strana v parlamente. Programové vyhlásenie vlády totiž obsahuje túto vetu „Ak súčasný systém zdravotných poisťovní po analýze nebude prinášať hodnotu pre pacienta a dosahovanie zdravotných celospoločenských cieľov, vláda SR zváži zavedenie unitárneho systému zdravotného poistenia“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite