Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pracovná povinnosť? Kde sme sa to ocitli?

.marína Gálisová .názory

Vláda pod vedením premiéra Hegera pôsobí v niektorých oblastiach dobre a kompetentne. V iných menej. Tie môžu vážne narušiť jej stabilitu, čo by bolo škoda – práve pre to, v čom pôsobí dobre a kompetentne.

Marína Gálisová

toľko na úvod, aby bolo jasné, že tieto riadky nepíšem zo zlej vôle. Ale nenapísať to nemôžem: Schváliť v tejto situácii núdzový stav nie je dobré. V situácii, keď je stále pre mnohých ľudí nesmierne ťažké prežívať pandémiu a s ňou súvisiace dopady na životy, zdravie, psychiku, živobytie, je kontraproduktívne hodiť na nich ďalší núdzový stav. Vytvára to dojem bezvýchodiskovosti. Vytvára to frustráciu odpor bez nejakého svetielka na konci tunela. Núdzový stav v tejto situácii má viac negatív ako pozitív, a to nepopieram, že aj nejaké pozitíva určite má.

A hovoriť v tejto situácii o pracovnej povinnosti pre zdravotníkov? To je hrozná neúcta, hraničiaca až s neľudskosťou.

Pretože tí zdravotníci, ktorí do úmoru dreli pri covidových pacientoch, to nerobili preto, že im nad hlavami visel pracovný príkaz. Určite to nerobili preto, lebo by im hrozili postihy, keby sa o tých ľudí nestarali. Všetci tí prepracovaní zdravotníci robili, čo mohli, lebo im to káže ich povolanie, ich svedomie, ich Hippokratova prísaha a ich ľudskosť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite