Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Eugena Kordu: Ruská mafia, príbeh SME-čka a naša vláda

.eugen Korda .názory .týždeň

Eduard Heger v krátkom, ale sebavedomom vyhlásení povedal, že Slovensko je solidárne s Českou republikou, že stojí za svojím spojencom a že zo svojho územia vyhosťuje troch ruských diplomatov, ktorých činnosť nebola v súlade s tým, ako sa majú správať diplomati. Som rád, že sa moja vláda zachovala ako sebavedomá vláda slobodného Slovenska.

Eugen Korda

ruská mafia 

Tajné služby sú na to, aby boli tajné a tajne pracovali pre štát, ktorý ich zriadil. Iste, nie vždy sa dozvieme všetko, čo služby mnohých štátov tajne vystrájajú, bez ohľadu na to, ktorý štát ich má pod kontrolou. Napríklad tie naše tajné služby sú zjavne celkom nepoužiteľné. Ich šéfovia sedia vo vyšetrovacej väzbe a nebyť polície, tak by v pokoji a v utajení mohli čeriť vody našej domácej politiky. Zatiaľ to, aspoň podľa toho, čo sa dostalo na verejnosť, robili vždy. 

Obchodovali s informáciami, asistovali pri vraždách či organizovali únosy. V tom sú si podobné so svojimi ruskými kolegami. To, čo sa dozvedáme o ruskej vojenskej rozviedke GRU, v preklade Hlavnom riaditeľstve spravodajských služieb, nie je nič, čo by nás mohlo nechať pokojne spávať. S požehnaním „verchušky“, teda vedenia Ruskej federácie a prezidenta Putina, behajú v utajení s falošnými pasmi po celom svete. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite