Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spolu s Kollárom - našťastie

.šimon Jeseňák .názory

Na Miroslava Kollára a Juraja Hipša sa o chvíľu zrejme spustí vlna kritiky. Dovolili si totiž nezahrať na noty spájania. Šťastie budú skúšať zatiaľ samostatne.

Šimon Jeseňák

počas tlačovej besedy, na ktorej strana oznámila cennú akvizíciu Miroslava Kollára, padali hlavne otázky o tom, či sa strana Spolu zlúči s Progresívnym Slovenskom. V budúcnosti to určite nie je vylúčené. No spojiť sa dnes by pre Spolu nebol dobrým obchodom. Strana má preferencie nízke ako polotučné mlieko. Volebné spojenie strán PS a Spolu bolo zrejme natoľko intenzívne, že si voliči koalíciu pomýlili s jednou stranou, na čo doplatila práve druhá strana v názve - teda Spolu.

Spojiť sa dnes s PS by pretgo znamenalo, že strana, ktorú momentálne vedie Juraj Hipš, by nevyrokovala žiadne ako-tak dôstojné podmienky. Kým PS sa stabilne pohybuje nad parlamentným kvórom, Spolu nájdeme v prieskumoch verejnej mienky v kolónke iné. Pred Hipšom, Kollárom, Erikom Balážom či Pavlom Nechalom teda stojí jasná úloha.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite