Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nová Superliga je prejavom sebeckosti a megalomanstva

.peter Bálik .názory

Vytvorenie Superligy, kde by hrali len najväčšie kluby z Európy, je proti samotnom zmyslu futbalu a športu ako takého. Súťaž, do ktorej nemôžu zasiahnuť slabší, stratí moment prekvapenia.

Peter Bálik

skupina elitných európskych klubov dnes vyhlásila, že založila novú súťaž, kde by medzi sebou hrali len najslávnejšie kluby na starom kontinente. O tomto projekte sa hovorilo už dlhšie, a no nezdal sa byť realistický. Veď európske súťaže tu máme a aj napriek covidovej situácii fungujú na výbornú. Dokonca aj pre tímy zo slabších líg boli upravené tak, by sa raz začas do najprestížnejšej súťaže dostal aj český alebo slovenský manšaft. 

No Manchester United alebo Real Madrid také kluby nechcú. Ich cieľom je si to rozdať medzi sebou vo svojej Superlige, kde nepotrebujú Slovan Bratislava, Legiu Varšava alebo PSV Eindhoven. Na tento projekt sa hneď zniesla vlna oprávnenej kritiky, ktorú ironicky podčiarkli biedne výkony niektorých megaklubov vo víkendových kolách. Real Madrid len remizoval s predmestkým Getafe, Juventus prehral s Atalantou a nakoniec Arsenal, ktorý je tiež medzi vyvolenými, no dnes patrí len medzi priemer Premier League, si neporadil s maličkým susedom Fulhamom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite