Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Takíto sú naši bratia Rusi

.eugen Korda .názory

Toto je veľmi stručný, veľmi neúplný zoznam agresívnych činov a zločinov, ktorých sa dopúšťali a stále dopúšťajú. Kto? No predsa naši bratia Rusi!

Eugen Korda

len pár dní po tom, ako Hitler vtrhol do Poľska, vrútili sa tam aj ruské vojská. Druhá svetová vojna sa tak začala krátko po tom, ako ministri zahraničia Molotov a Ribentrop podpísali utajenú zmluvu, v ktorej si rozdelili Poľsko. Bez tejto dohody by nebolo také jednoduché začať Druhú svetovú vojnu. Autor to píše len na osvieženie pamäte.

A tak je jasné, že túto hroznú vojnu majú na svedomí aj naši bratia Rusi.

V Katynskom lese nechali postrieľať tisíce poľských dôstojníkov, ktorých zajali a potom tvrdili, že to vraj urobili Nemci.

Nie, týchto statočných poľských vlastencov do tyla strieľali oni, naši bratia Rusi.

Potom nás oslobodili od nacistov. Patrí im za to vďaka. Krv na Dukle však ešte nestihla vsiaknuť do zeme a oni už plánovali, ako si z nás urobia svojich vazalov. Naočkovali nám ich komunizmus, ich tábory nútených prác, ich desaťtisíce zničených rodín a stovky popravených ľudí, ktorí sa neprevinili vôbec ničím, pľundrovali našu krajinu a ničili duše pospolitého ľudu. Krížom cez kontinent nechali natiahnuť elektrické drôty. Aby sme neutekali z ich zovretia. Poľsko, Maďarsko, Rumunsko, Československo, Bulharsko, časť Nemecka – to boli štáty, ktoré zotročili.  

Takíto boli a stále sú naši osloboditelia, naši bratia Rusi. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite