Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň Maríny Gálisovej: Ako so svetom, Mr. Biden?

.marína Gálisová .názory .týždeň

Nemecké hlavné mesto bolo utopickým rajom v očiach tých, ktorí pokladajú reguláciu nájomného za liečbu problémov s dostupnosťou bývania.

Marína Gálisová

ako so svetom, Mr. Biden?

 Keď nastúpil v USA prezident Joe Biden, mala som obavy, či v zahraničnej politike nebude nasledovať Baracka Obamu. Obamu, ktorý v Sýrii nakreslil niekoľko červených čiar, ale potom sa bezmocne prizeral, ako ich diktátor Asad prekračuje. Obamu, ktorý zveril Rusom dozor nad odovzdávaním Asadových chemických zbraní – a tie zbrane v Sýrii sú a používajú sa na civilistov dodnes. Obamu, ktorý vytvoril mocenské vákuum, kam vstúpili Rusi – a dôsledkom bolo všetko ostatné, áno, aj anexia Krymu. 

Ako to vyzerá dnes? Joe Biden má, našťastie, v otázke Ruska jasno a Putinovi adresoval nielen ostré slová, ale už aj ostré sankcie. Dosť dobre vyzerá aj jeho politika voči Číne, keďže v týchto dňoch vyslal delegáciu na slobodný Taiwan, ktorý Peking pokladá za svoje územie. Horšie to vyzerá v otázke Iránu, ktorý opäť stupňuje svoj jadrový program a Bidenova administratíva sa napriek tomu chystá dohodnúť s ním uvoľnenie sankcií. Takže za Rusko palec hore, klobúk dole. Za Čínu tiež. A za Irán... držme si klobúky, ide to z kopca.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite