Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Od Hedvigy k Zuzane

.štefan Hríb .názory .editorial

Bolo to ako pred rokmi - jedna žena hovorila pravdu, ale keďže tá sa štátu nehodila, bola predhodená národu ako klamárka. Vtedy to bola Hedviga Malinová, dnes je to Zuzana Baťová. Také je Slovensko – od Fica po Matoviča.

Štefan Hríb

výstup šéfa predsedu vlády trval dve hodiny, ale dá sa zhrnúť do troch krátkych bodov.

Prvý – Matovič dlho tvrdil, že Rusko žiada o vrátenie vakcín, pretože ŠÚKL ich dal nezodpovedne skúmať neautorizovanému Biomedicínskemu centru SAV, čím mala byť vakcína zdiskreditovaná. Ukázalo sa to ako trojitá lož – o ono skúmanie písomne požiadal Matovičov minister Krajčí, testy našich akademikov potvrdili, že vakcína je pokiaľ ide o obsah v poriadku a dôvodom ruskej žiadosti bol v skutočnosti fakt, že Matovič s Krajčím za vakcíny nezaplatili v zmluvne dohodnutom termíne. Mimochodom, tlačovka sa volala Dosť bolo klamstiev...

Bod číslo dva – zlyhania Matoviča s Krajčím pri nezaplatení aj pri chybnom povolení na očkovanie Sputnikom sa minister financií pokúša už týždeň prekryť zákernými útokmi na Zuzanu Baťovú, Zuzanu Čaputovú, médiá a každého, kto má oči na to, aby videl. Presne o tom bola celá tlačovka, ale na rozdiel od Ficovej tlačovky o Hedvige Malinovej bola neúspešná. Hedvigu národ roky nenávidel, Zuzane už na druhý deň prišli kopy kytíc.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite