Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka nepriamo povedala, že Matovič je klamár

.eugen Korda .názory

Vo štvrtok pred novinárov s krátkym, ale dôležitým vyhlásením predstúpila a prezidentka Zuzana Čaputová. Čo sme sa teda z jej približne trojminútového vystúpenia dozvedeli?

Eugen Korda

pani prezidentka po tom, ako si preštudovala zmluvu o zakúpení ruskej vakcíny Sputnik V, povedala dve zásadné veci.

Prvá, že zmluvu treba povinne zverejniť a to čo najskôr, a mal by to urobiť ten, kto zmluvu podpísal. Či to bol vtedajší predseda vlády Igor Matovič, alebo Marek Krajčí,, ako tvrdí šéf OĽaNO.

Druhým odkazom, ktoré vyplýva z vyhlásenia prezidentky je, že v liste zo 6. apríla, v ktorom nás ruská strana požiadala o vrátenie vakcín, nie je zmienka o tom, že dôvodom bolo, že Štátny ústav pre kontrolu liečiv vakcínu nechal testovať v laboratóriu, ktoré nemá OMCL certifikáciu.

Slovenskú verejnosť pritom presne o tom dramaticky informoval novopečený minister financií Matovič, ktorý spustil kauzu „Sputnik“. Vraj sme tým dramaticky poškodili povesť ruského výrobcu a on preto dá vakcínu otestovať inde – v Maďarsku. Zjavne teda o dôvodoch ruskej požiadavky na vrátenie vakcín nehovoril pravdu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite