Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Komentár Juraja Petroviča: Rukojemnícka dráma

.juraj Petrovič .názory

Je to smutný pohľad. V čele kabíny stojí bývalý kapitán, v ruke drží bombu a núti posádku k prudkej otočke na východ. Ostatní členovia posádky, vrátane nového kapitána, by ho síce mohli vyhodiť z lietadla, ale netrúfajú si. A tak vydesení pasažieri pozorujú, ako únosca začína za letu rozoberať lietadlo na súčiastky.

Juraj Petrovič

tlačová beseda, na ktorej sa má oznamovať uvoľnenie protipandemických opatrení, je „unesená“ bývalým premiérom a ministrom financií, ktorého tam údajne pozval premiér. Prečo by to mal robiť nevedno, iba že by sa cítil ako rukojemník, ktorý nemá slobodu voľby. 

Minister financií sa bez konzultácie s kýmkoľvek vyberie sám do Moskvy. Potom zas cestuje do Budapešti, kam ho sprevádza poslanec, ktorý má občas trochu problém s tým, ku ktorému štátu má vlastne povinnosť vernosti. Vysokokvalitný a profesionálne pôsobiaci diplomatický zbor štátu je vynechaný a následne sprdnutý, že by len zavadzal a kazil rokovania. Aj zahraničná politika štátu je „unesená“ na Východ, do Ruska a jeho mentálneho vazala, Maďarska.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite