Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Križovatka vlády Eduarda Hegera

.štefan Hríb .názory .editoriál

Nová vláda má dostať šancu – aj preto, aby sme sa vyhli návratu mafiánskeho štátu. Ale na to je nevyhnutné, aby si šancu dala najskôr sama. Lenže už prvé dni jej existencie ukazujú, že s tým bude spojený fatálny problém.

Štefan Hríb

eduard Heger prijal výzvu stať sa predsedom vlády. Urobil to v ťažkej dobe pandémie a najmä v ťažkej situácii, keď má predsedať vlastnému predsedovi. Viacerí aj preto neveria, že to zvládne a mnohí dodávajú, že z povahy OĽaNO ani nie je možné, aby sa ktokoľvek vrátane nového premiéra vzoprel náladám a krokom Igora Matoviča. Je to možné a asi aj pravdepodobné. Ale rozhodne o tom jedine Eduard Heger.

 Dnes sledujeme jeho prvú skúšku ako nového premiéra. Jeho minister financií sa naďalej správa ako šéf vlády, mimo svoje kompetencie rokuje s Moskvou aj Orbánom, znovu pritom uráža pravdu, vlastné inštitúcie, vedcov aj médiá – a Eduarda Hegera tlačí do ponižujúcej pozície premiéra-pritakávača. Deje sa to v situácii, keď vedec Pavol Čekan stroho oznámil, že Matovič o krokoch slovenskej liekovej agentúry nehorázne klame, keďže nie ona, ale Matovičov minister Krajčí požiadal našu „neautorizovanú” akadémiu vied o posúdenie Sputnika. A deje sa to v situácii, keď už aj večne konformný hlavný hygienik Mikas pozdvihol svoj hlas proti Matovičovým urážkam na adresu ľudí zo ŠÚKL. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite