Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tipnime si, dokedy má Hegerova vláda šancu vydržať

.eugen Korda .názory

Igor Matovič na FB oznámil, že odcestoval do Ruska, aby tam rokoval o dodávkach vakcíny Sputnik. Prekvapenie? Nie. Novopečený minister financií len pokračuje v spôsobe výkonu funkcie, aký nám predvádzal už v čase, keď bol predsedom vlády.

Eugen Korda

aj teraz sa vydal vyjednávať o dovoze vakcíny, ktorú zatiaľ naše a ani európske autorizované inštitúcie neodporúčajú používať. A čo je horšie, do Moskvy vycestoval bez súhlasu vlády, bez toho, aby svoju cestu koordinoval s ministerstvom zahraničných vecí, a to v čase, keď Rusko na hranici s Ukrajinou zvyšuje počty vojakov a ťažkej techniky. Jednoducho povedané, odletel po „matovičovsky“. 

On, minister financií, vyjednáva o vakcínach, teda o komodite, o ktorej by mal logicky rokovať minister zdravotníctva. Ak to pôjde takto ďalej, tak  sa môžeme stať svedkami toho, že minister obrany bude vyjednávať o dotáciách pre farmárov a ministerka kultúry o nákupe obrnených transportérov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite