Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prosíme, prestaňte zarábať na ďalšiu vládnu krízu

.marína Gálisová .názory

Bolo to jasné, už keď oznámili, že Igor Matovič zostane ministrom v novej vláde. A ešte jasnejšie, keď prišla správa, že bude ministrom financií, teda niečoho, čomu podľa vlastných slov nerozumie. Čo bolo jasné? Že hrozí ďalšia vládna kríza.

Marína Gálisová

keď sa ma na poslednom podcaste .týždňa pýtal kolega Eugen Korda, či si myslím, že táto verzia vlády vydrží, odpovedala som, že istotne áno. Len nevieme, koľko dní, týždňov, mesiacov. A to preto, lebo Igor Matovič bude, skrátka, Igor Matovič, inak nevie a nemôže. Lebo aby nová verzia vlády fungovala, muselo by dôjsť nie k personálnym zmenám, ale k hlbokej vnútornej zmene u Igora Matoviča. K zmene vychádzajúcej z úprimnej sebareflexie a ľútosti. Veľká noc je, celkom mimochodom, ideálnym obdobím na spytovanie svedomia. No súkromne som dávala vláde tak tri týždne, kým Igor Matovič znovu urobí niečo také, čím zarobí na ďalšiu vládnu krízu.

Moja chyba, prerátala som sa. Tie tri týždne to rozhodne netrvalo a je tu absurdná, egocentrická výprava expremiéra do Ruska, za vyjednávaním o Sputniku. Na ďalšiu vládnu krízu stihol Igor Matovič zamiesiť, ešte sa neukončila ani Veľkonočná oktáva.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite