Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Igor Matovič znovu ohrozuje vládu

.štefan Hríb .názory

Netrvalo to dlho. Vlastne sa to stalo okamžite po tom, čo prišlo k výmene predsedu vlády - Igor Matovič sa formálne stal ministrom financií, v skutočnosti však pokračuje presne v tom premiérskom konaní, pre ktoré minulá vláda skončila.

Štefan Hríb

mnohé naznačila už prvá tlačovka novej vlády o pomoci cestovnému ruchu, na ktorej bol Eduard Heger prvýkrát vystavený do roly sekundanta ministra financií. Ten sa navyše trochu odviazal, keď koaličným partnerom odkázal, že kým oni hrali hru o tróny, jeho tróny, minister Doležal zo Sme rodina myslel na občanov. Bol to prvý závan rozkladu z minulých mesiacov, ktoré viedli k pádu Matovičovej vlády.

Druhý závan rozkladu prišiel, keď nový minister financií o pár hodín neskôr označil kritikov postupu v kauze Sputnik za temné sily, ktoré hrajú špinavé hry na úkor zdravia občanov a robia pritom „svinstvá“, o ktorých by tak rád napísal.

Tretia pripomienka rozkladu z minulých mesiacov už má formu uragánu – Igor Matovič práve podnikol vládou neschválenú cestu do Moskvy, znovu je v hre Sputnik a istý Kirill, a znovu sa tu pritom klame – Matovič vraj ide urobiť všetko pre to, aby sa Sputnik mohol na Slovensku používať, hoci mu v tom nikto nebráni, keďže OĽaNO má svojho ministra zdravotníctva, ktorý môže Sputnik bez ohľadu na ŠUKL povoliť. A pozor – Matovičova návšteva Moskvy sa deje v čase, keď Putin sústreďuje vojská na hraniciach ním napadnutej Ukrajiny, čo celý demokratický svet sleduje s najväčšími obavami.

Čo to všetko znamená?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite