Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ako sa Čaputová nestala Obyčajným človekom a nezávislou osobnosťou

.eugen Korda .názory

Nie, toto nie je pokus o názor, či analýzu, prečo sa Zuzana Čaputová nikdy nestala poslankyňou za OĽaNO, napriek tomu, že ponuku dostala. Tento text je len spomienka a pokus pripomenúť si, že nikdy nevieme, kam nás osud zavedie. Nehľadajme za ním nič iné.

Eugen Korda

chcem takto len pripomenúť časy, keď Slovensko túto dámu poznalo ako neúnavnú, odvážnu a neústupnú bojovníčku proti vybudovaniu obrovskej skládky odpadu. Je skoro isté, že keby nebolo jej, odhodlaných obyvateľov Pezinka, vtedajšieho primátora a jedného neúplatného a odvážneho sudcu, tak by sa dnes obrovská jama na pokraji mesta plnila odpadkami a bankové účty jej majiteľov ľahko zarobenými peniazmi. 

V roku 2012 hľadal Igor Matovič ľudí, ktorí by mali potenciál, priniesť v blížiacich sa parlamentných voľbách jeho hnutiu hlasy. Pani Zuzana (azda mi prepáči, tak som ju vtedy volal) bola už vtedy pomerne známa na celom Slovensku a ja som sa za ňou vydal do Pezinka s ponukou, aby vo voľbách kandidovala za Obyčajných ľudí a nezávislé osobnosti. Ja som v tom čase už nebol novinár a bol som na kandidátke tohto hnutia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite