Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Štefana Chrappu: Volanie po potrebe krásy

.štefan Chrappa .názory .týždeň

Tento text je volaním po potrebe krásy. Totálne prahnem po kráse. Po kráse v umení, v literatúre, v živote. Toľko špiny, čo sa valí z každej strany! Politika pripomína hrdzavé smetiarske auto, kde na kope odpadu sedí „pospolitý ľud“ a k riadeniu sa derú dráči, ktorí keď konečne zasadnú za volant, zistia, že vlastne nevedia šoférovať a že ich to vlastne ani nebaví.

Štefan Chrappa

na linke je charita

Slovenská katolícka charita pôsobí na celom území Slovenska. Od Bratislavy po Svidník. Dokonca fičí aj v zahraničí. Uganda, Rwanda, Haiti, Ukrajina,  Kazachstan, Vietnam, Irak, India, Albánsko, Libanon. Tam všade naša charita pomáha. Angažuje sa aj na poli boja proti obchodovaniu s ľuďmi. Roky stretám ľudí z charity. Sú to nadšenci. Ľudia solidárni a spoľahliví. Niektorí tam vydržia roky, iní po čase vyhoria. 

Ako všade, kde je ambícia zachraňovať svet, ktorý o záchranu nestojí. Chariťáci majú veľké sny, ale nevedú plané reči o filantropii. Jednoducho ľudí podopierajú, nosia im potraviny, utierajú im zadky, iným zháňajú školské potreby, podávajú im pomocnú ruku. Najnovším počinom je zriadenie bezplatnej telefonickej linky pre seniorov, ktorí nemajú prístup k internetu, a nemá im kto pomôcť prihlásiť sa na očkovanie proti kovidu. Číslo je 0800 222 250. Sem zavoláte a asistenti to za vás vybavia. Ak máte takýchto seniorov vo svojom okolí, posuňte im toto číslo. Môže im zachrániť život. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite